نکته ی مهم : در این جا فقط به دنبال پاسخ شرعی این سوالات هستیم. کسب تکلیف از دین در این موارد خیال آدم را راحت می کند. چرا ؟ چون مگر نه این است که ما باید تمامی کارهایمان در راستای تکالیف و وظایف دینی مان باشد؟ این هم یکی از این مسایل است.
از این رو بر آن شدم تا از مرجع تقلیدم سوال کرده و به پاسخ برسم. سوال و جواب را برای شما هم قرار می دهم:
..................................................................................................................................
سوال :
با سلام.
" آیا دانلود صدای اساتید کلاس های کنکور، که در اینترنت توسط دانشجویان کلاس ها منتشر شده است، اشکال شرعی دارد ؟"
جواب :
"اگر دریک محیط اموزشی است که استاد، زیرمجموعه این موسسه آموزشی باشد به احتیاط واجب بااجاز ه موسسه اموزشی باشد و دانلود آن هم توسط دیگران به احتیاط واجب جایز نیست ."
.....................................................................................................................................
سوال :
1) اگر استاد زیرمجموعه ی موسسه ی آموزشی باشد و کسانی که در کلاس ثبت نام کرده اند، هنگام ثبت نام هیچ تعهدی مبنی بر ضبط نکردن صدای اساتید به موسسه نداده باشند و یا در برگه ی ثبت نامشان در این باره چیزی نوشته نشده باشد. در این صورت انتشار و استفاده از آن صداها چه حکمی دارد؟
جواب :
عدم تعهد برای جواز ضبط کردن، ملاک نیست و در فرض سوال هم اگر یقین به رضایت برای ضبط کردن از طرف موسسه نباشد،جایز نیست.
......................................................................................................................................
سوال :
2) جزوه هایی که سر همان کلاس ها نوشته می شود و محصول یادداشت های خود دانشجوست چطور؟ انتشار آن ها و استفاده از آن ها چه حکمی دارد؟
3) در بعضی از این موسسات آزمون های آزمایشی هم گرفته می شود. انتشار و استفاده از آن ها چه حکمی دارد؟
با تشکر (مرجع : مقام معظم رهبری )
جواب :
در هر دو مورد،اگر عرفا کپی کردن صدق کند،منوط به اجازه آموزشگاه است.
استفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم
.......................................................................................................................................
این ها سوال ها و جواب هایی بود که بنده شخصا هم از سایت تبیان و هم از سایت askdin پرسیدم و همه ی جواب ها طبق نظر مقام معظم رهبری است.(برای مشاهده ی اصل سوال و جواب اینجا را کلیک کنید)
پس به این نتیجه رسیدم که استفاده از خدمات این موسسات باید با اجازه ی آموزشگاه باشد. به همین دلیل از آن جایی که می خواستم از صدای ضبط شده ی اساتید استفاده کنم با موسسه ی پارسه تماس گرفتم و این مطلب را از آن ها سوال کردم. در زیر سوال و جواب را می خوانید.
سوال :
آیا موسسه ی شما حق استفاده از صداهای ضبط شده ی کلاس هایتان را می دهد؟
جواب :
"استفاده شرعا و قانونا مشکل دارد".
.......................................................................................................................................
همین سوال را از موسسه ی آموزشی نصیر هم پرسیدم. و جواب آن ها این گونه بود :
" تنها در صورتی که استاد مربوطه اجازه ی ضبط صدا را بدهد و به انتشار آن هم راضی باشد شما می توانید از آن صدا استفاده کنید."
دقت کنید که این سوال و جواب از موسسات فقط در مورد صدای ضبط شده ی اساتید(یا همون ویس های این کلاس ها) بود. در مورد آزمون ها و جزوات خودتون می توانید از موسسات بپرسید.
این ها فقط تذکر بود. نه وکیل و مدافع این آموزشگاه ها هستم و نه قصدم وادار کردن کسی به انجام چنین کارهایی است. هر چند کسانی که به چنین مسایلی اهمیت می دهند بی تردید به دنبال پاسخ چنین سوالاتی می گردند. و این وظیفه ی بنده بود که انجام دادم.
یا علی.
نظرات شما عزیزان:

من از استاد کهن پرسیدم گفتن اشکال نداره
.gif)
برچسبها: حق استفادهویس های کلاس های پارسه حکم استفادهصدای ضبط شدهاساتید پارسه صدای ضبط شده ویس های پارسهپارسهنصیرجزوهآزمونخدمات آموزشیآزمون های آزمایشیجزوات اموزشیدانلود ویس های پارسه